Дългогодишният депутат ДПС Йордан Цонев се отказва от депутатското си място в

...
Дългогодишният депутат ДПС Йордан Цонев се отказва от депутатското си място в
Коментари Харесай

Йордан Цонев се отказва от мястото в Пазарджик |

Дългогодишният депутат ДПС Йордан Цонев се отхвърля от депутатското си място в Пазарджик, където бе лидер на листа, излиза наяве от оповестено през днешния ден следобяд решение на ЦИК.

Участвалият в общо седем Народното събрание политик е подал на 19 ноември заявление да не бъде обявяван за народен представител от 13-и изборен регион - Пазарджик. Вместо него влиза Небие Исмет Кабак. Цонев взе участие и в друга листа - той е под номер 2 във Велико Търново, след Делян Пеевски.

Тъй като Йордан Цонев е подал заявката си за отвод от мястото в 13 МИР след обявения в по-ранен час същия ден (19 ноември) лист на определените народни представители, където попада като народен представител от Пазарджик, ЦИК смята заявката на политика за заявление да не бъде разгласен за определен за депутат и да не встъпи в пълномощията си, показват от изборната комисия.

Остава обаче опцията Йордан Цонев да вземе единствения мандат на Движение за права и свободи в Търново, в случай че Делян Пеевски избере да е народен представител от Благоевград, където също завоюва мандат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР